Accueil 5 Wil je lid worden ?

Enkele goede redenen waarom je lid zou worden :

  1. Je versterkt met je expertise onze geloofwaardigheid
  2. Je helpt onze financiële onafhankelijkheid te waarborgen

Lidgeld is één manier om die onafhankelijkheid te garanderen. Je kan sympathiserend lid worden (als supporter betaal je een bijdrage), maar je kan ook effectief lid worden en deelnemen aan de Algemene Vergaderingen, en er een stem uitbrengen.

Je hoeft geen lid te zijn om op de hoogte te zijn van onze activiteiten. Schrijf je gewoon in voor onze nieuwsbrief.

 

Hoe lid worden ?

 

Zoals bij veel non-profitorganisaties hoef je alleen maar een lidgeld te betalen om lid te worden.
Je kan al lid worden vanaf een bijdrage van 1 euro per jaar.

De aanbevolen bijdrage is 2 euro/maand of 24 euro/jaar. Je kunt natuurlijk meer geven, want we worden voornamelijk gefinancierd door particuliere donaties.

Lid zijn verplicht je tot niets. In de praktijk hoef je alleen maar het lidmaatschapsgeld op onze rekening te storten. Je kunt ervoor kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen (bij voorkeur maandelijks = minder administratie voor ons). Gelieve ons ook een e-mail sturen, dan kunnen we later je contacteren.

  • rekening Triodos negaWatt België IBAN : BE24 5230 8141 8138
  • mededeling: Naam en voornaam van het lid, soort lid (steunend of effectief), aard van de overschrijving (jaarlijks of maandelijks).

Hoe word ik effectief lid ?

 

Om effectief lid te worden en deel te nemen aan de besluitvorming op onze Algemene Vergaderingen, kun je je hier aanmelden. De Algemene Vergadering zal je aanvraag valideren.
Als effectief lid moet je een bijdrage betalen, maar er wordt ook van je verwacht dat je de Algemene Vergaderingen bijwoont !