Op 6 juni werden de resultaten van het CLEVER-scenario (Collaborative Low Energy Vision for the European Region) in Brussel gepresenteerd. Tijdens de persconferentie vroegen twee RTBF-journalisten hoe je met hernieuwbare energie garandeert dat de capaciteit van het elektriciteitsnet op om het even welk moment kan voldoen aan de vraag. Het CLEVER-scenario, dat uitsluitend gebaseerd is op een jaarlijkse energiebalans, geeft inderdaad geen eenduidig antwoord op deze vraag. Daarom hebben de leden van ons scenarioteam onderzocht of de elektriciteitsvoorziening  elk uur van het jaar gegarandeerd kan worden. En dat blijkt zo te zijn! Met behulp van de gratis PyPSA-software hebben we een eerste Belgisch scenario gemodelleerd en binnenkort zullen we de eerste resultaten presenteren. Dit wordt dus vervolgd!